Alle kazen

2 melk

Verhitte geperste kaas, gemaakt van rauwe melk en 3 maanden gerijpt op houten planken.

Meer weten

Gebruik

  • Op lekker brood
  • In blokjes, bij het aperitief
  • Op een schotel van Belgische kazen

MELKTYPE

  • Rauwe koe- en geitenmelk

RIJPING

  • 3 tot 4 maanden op houten planken

KAASTYPE

  • Verhitte geperste kaas
  • Lactosevrij

een subtiel mengsel van geiten- en koemelk

Het gamma Meule du Plateau breidt uit met een originele en unieke kaas op onze Belgische kaasmarkt: de Meule du Plateau 2 melk.

Dankzij hun knowhow zijn onze kaasmeesters erin geslaagd de kwaliteiten van koemelk en geitenmelk te combineren in een kaas gemaakt op basis van rauwe melk.

Na enkele maanden zorgvuldige behandeling en rijping op houten planken ontwikkelen de kazen hun zachte, subtiele smaken. De koemelk zorgt voor evenwicht, zachtheid en een volle textuur. De geitenmelk verleent een grotere smeuïgheid, een mooie smaak met net wat meer karakter om uw smaakpapillen te verrukken.

Om onze lokale en duurzame aanpak voort te zetten, wordt de geitenmelk, net zoals de koemelk, opgehaald in een familiaal landbouwbedrijf uit het Land van Herve. De kudde van ongeveer zeven geiten wordt gevoed met gras en hooi.

Vanwege de geringe hoeveelheid geproduceerde geitenmelk is de Meule du Plateau 2 melk beperkt verkrijgbaar.

 

Onze kazen

Ontdek het gamma

Meule du Plateau fromage à pâte pressée cuite sans lactose affiné 6 mois en cave - Meule du Plateau lactosevrije geperste gekookte kaas, 6 maanden gerijpt in een kelder

Meule du Plateau

Ontdekken
Ontdekken

Fondance

Ontdekken
Ontdekken
Meule du Plateau Réserve 18 mois affinage -

Réserve

Ontdekken
Ontdekken