



2 melk
Verhitte geperste kaas, gemaakt van rauwe melk en 3 maanden gerijpt op houten planken.
Meer wetenGebruik
- Op lekker brood
- In blokjes, bij het aperitief
- Op een schotel van Belgische kazen
MELKTYPE
- Rauwe koe- en geitenmelk
RIJPING
- 3 tot 4 maanden op houten planken
KAASTYPE
- Verhitte geperste kaas
een subtiel mengsel van geiten- en koemelk
Het gamma Meule du Plateau breidt uit met een originele en unieke kaas op onze Belgische kaasmarkt: de Meule du Plateau 2 melk.
Dankzij hun knowhow zijn onze kaasmeesters erin geslaagd de kwaliteiten van koemelk en geitenmelk te combineren in een kaas gemaakt op basis van rauwe melk.
Na enkele maanden zorgvuldige behandeling en rijping op houten planken ontwikkelen de kazen hun zachte, subtiele smaken. De koemelk zorgt voor evenwicht, zachtheid en een volle textuur. De geitenmelk verleent een grotere smeuïgheid, een mooie smaak met net wat meer karakter om uw smaakpapillen te verrukken.
Om onze lokale en duurzame aanpak voort te zetten, wordt de geitenmelk, net zoals de koemelk, opgehaald in een familiaal landbouwbedrijf uit het Land van Herve. De kudde van ongeveer zeven geiten wordt gevoed met gras en hooi.
Vanwege de geringe hoeveelheid geproduceerde geitenmelk is de Meule du Plateau 2 melk beperkt verkrijgbaar.
Onze kazen