

Meule du Plateau
Verhitte geperste kaas op basis van rauwe melk die 6 maanden op hout wordt gerijpt.
Meer wetenGebruik
- Op lekker brood
- In blokjes, bij het aperitief,
- Geraspt, op warme gerechten
- Gemengd met Hervekaas, voor een fondue
Melktype
- Rauwe koemelk
Rijping
- Minimum 6 maanden op houten planken
Kaastype
- Verhitte geperste kaas
een zachte smaak met toetsen hazelnoot
De Meule du Plateau is het resultaat van een lokaal en gezamenlijk project en werd in 2018 gecreëerd na vele jaren onderzoek en ontwikkeling door Jean-Marc Cabay en zijn team van kaasmakers.
De Meule du Plateau is een kaas met een gladde, smeltende textuur en een zachte smaak met toetsen hazelnoot. Zijn natuurlijke rijping geeft hem zijn complexe smaken die variëren naargelang de seizoenen. De Meule du Plateau heeft een kaasdeeg zonder luchtbelletjes waarvan de gele kleur volgens het seizoen kan variëren: intens geel in de lente/zomer en lichtgeel in de herfst/winter.
Dankzij zijn meer dan 6 maanden durende rijping, bevat de Meule du Plateau geen lactose. Die wordt op natuurlijke wijze door de kaas verbruikt tijdens het rijpingsproces.
Onze kazen